В школе №38 г. Чебоксары стартовала Декада чувашского языка и литературы

Çутта кăларчĕ чăваша.
Мускавра, Раççейре те
Пĕлеççĕ халь чăваша!

Çулсеренех ака уйăхĕнче Чăваш чĕлхи кунне уявлатпăр. Çурхи чĕрĕлÿпе пĕрле килекен ку уяв чăвашсене çутта кăларнă сумлă педагогăн И.Я.Яковлев ячĕпе тача çыхăнса тăрать.
38-мĕш шкулта вĕренекен шкул ачисем И.Я.Яковлев пурнăçĕпе, ĕçĕ-хĕлĕпе паллашрĕç, презентацисем пăхрĕç, калавĕсене вуларĕç. Асли те кĕçĕнни те Яковлев кĕнекисене вулама юратать. Вăл çырнă илемлĕ хайлавсене вуласа ачасем мĕн пĕчĕкрен ашшĕ-амăшне, пĕр-пĕрне хисеплеме, ватлăха уяма, лайăхрах пăхма, тимлĕх уйăрма, çынра тĕрĕслĕхе аталантарма вĕренеççĕ.

Ежегодно в апреле проводится День чувашского языка. Этот праздник тесно связан с именем выдающегося человека, просветителя чувашского народа - Ивана Яковлевича Яковлева.

В чебоксарской школе №38 стартовала Декада чувашского языка и литературы. Учащиеся познакомились с жизнью и деятельностью И.Я. Яковлева. Приняли участие в чтении рассказов. Его произведения учат уважать старших, заботиться друг о друге.

Автор - Э.А. Чугунова

Решаем вместе
Есть предложения по организации учебного процесса или знаете, как сделать школу лучше?